ATI mountain experience

OM OSS

ATI Mountain Experience/Fjällkajakcenter ägs och drivs av Torkel och Annica Ideström. De lever med sina döttrar i fjällbyn Östra Vålådalen i västra Jämtland.

Torkel härstammar från Närke men är "i hjärtat norrlänning". Han är utbildad fjäll- och vildmarksledare, har bl.a. studerat ekologi och ingår i fjällräddningen. Driver idag också Idebygg - ytterligare ett ben i företaget. Fjäll och skidåkning är hans stora passioner.

Annica är född och uppvuxen i Jämtlandsfjällen. Även hon utbildad fjäll- och vildmarksledare, har en fil.mag. i naturgeografi samt är certifierad stress- och friskvårdsterapeut. Arbetar som konsult i olika sammanhang kring friluftsliv, naturskydd och hållbarhet. Kajakpaddling och skidåkning i alla former gör henne särskilt lycklig. 

Både Torkel och Annica har lång erfarenhet av fjäll- och friluftsliv, genom över 20 års arbete med guide- och utbildningsverksamhet av olika slag samt ett stort antal egna turer och expeditioner. Startade 2009 utmaningen Fjällfararnas Vita & Gröna Band. Se vitagronabandet.se

1997 genomförde paret expeditionen Sverige Runt och 2001 Svenska Grönlandsexpeditionen. Företaget är godkända ekoturismarrangörer och erbjuder kvalitetsmärkta Naturens bästa-upplevelser. 2014 drog paret, då med hela familjen, ut på en fem månaders studieresa jorden runt med hållbarhet och Holistic Management som fokus. Förutom minnen för livet har dessa resor gett kunskaper och erfarenheter av såväl friluftsliv, äventyr och naturturism, som hållbarhetsfrågor i stort.

ATI Mountain Experience/Fjällkajakcenter vill med kunskap och känsla erbjuda högkvalitativa ekoturistiska naturupplevelser och äventyr, för grupper och privatpersoner.

Företagets vision är Sköna, spännande & smarta naturupplevelser och äventyr - för stunden och för framtiden!

Torkel och Annicas motto är - Varje dag räknas!

Följ oss på

och få senaste nytt!

OM RESMÅLET

Lite fakta och användbara länkar om Vålådalen och Åreområdet

// LÄS MER

PACKLISTOR

Bra och detaljerade packlistor för vinter- och sommarturer

// LÄS MER

NYHETSBREV

// LÄS MER

 

-- SKF-kc - blå.jpg