ATI mountain experience

Rappellering på Skorrbergen

 

Att rappellera eller fira är bara olika ord för att med hjälp av rep ta sig ner för en brant bergsvägg. En tämligen enkel, men fantastisk häftig upplevelse!

Skorrbergen vid Ottsjöns västra ände erbjuder ett enastående panorama. Här kan man se långt ut över fjäll, skogar och sjöar, utan tecken på civilisation. Platsen skulle lika gärna kunna vara i Kanadas vildmark. Efter en ca 1,5 km vandring från Bottenvallen når vi bergsklackarna. Där tar vi en välbehövlig fika vid brasan, för att ha tid att ta in den fantastiska naturen. Sedan plockar vi fram utrustningen för en genomgång hur man rappellerar på ett säkert sätt.

Utrustningen består av en sele, hjälm, karbiner, firningsåtta och själva repet. Repet är väldigt starkt och bär en vikt på minst 2,2 ton. Det är i sin tur väl förankrat i berget. Högsta punkten är ca. 80 m över dalen, men beroende på gruppens önskemål kan vi välja höjder ner till ca. 20 m.

Att rappellera är ett säkert och roligt sätt att ta sig ner för en brant bergsvägg, även om hjärnan säger något annat när man lutar sig bakåt över avgrunden... Men vi lovar att den pirriga känslan övergår i ett behagligt lyckorus när steget ut väl är taget!

Vem kan vara rappellera?
Alla som känner att de kan stå på en stol utan att få svindel, hoppa ner från den utan att bryta benet samt orka gå 1,5 km i terräng... Vi har en åldersgräns på 15 år, men yngre är välkomna i målsmans sällskap. 

 

Tidsåtgång: Heldag, ca. 5-6 h

 

Klippan är avstängd under perioden 1 juni till 15 juli på grund av fågelhäckning.

Kontakta oss för offert/bokning.

Följ oss på

och få senaste nytt!

OM RESMÅLET

Lite fakta och användbara länkar om Vålådalen och Åreområdet

// LÄS MER

PACKLISTOR

Bra och detaljerade packlistor för vinter- och sommarturer

// LÄS MER

NYHETSBREV

// LÄS MER

 

-- SKF-kc - blå.jpg