ATI mountain experience

Rappellering på Suljätten 

 

Att rappellera är ett säkert och roligt sätt att ta sig ner för en brant bergsvägg, även om hjärnan säger något annat när man lutar ryggen över avgrunden. Den känslan brukar snart övergå i ett behagligt rus, för att inte tala om adrenalinkicken efteråt...

SULJÄTTEN norr om Kallsjön erbjuder ett fantastiskt panorama. Här kan man se långt, över fjäll, skogar och sjöar. Åreskutan tronar i söder.

På vägen stannar vi vid en liten klippa för att öva och gå igenom tekniken innan vi fortsätter mot parkeringen nedanför Suljätten. Där lämnar vi bilarna och får ca.1 timmes fin vandring upp på toppen. Efter lunch och lite acklimatisering så tar vi oss an sydväggen!!!

Utrustningen består av en sele, hjälm, karbiner, firningsåtta och själva repet. Repet är väldigt starkt och bär en vikt på minst 2,2 ton. Det är i sin tur väl förankrat i berget.

Vem kan rappellera?
Alla som känner att de kan stå på en stol utan att få svindel, hoppa ner från den utan att bryta benet samt orka gå några km i terräng ;)... Vi har en åldersgräns på 15 år, men yngre är välkomna i målsmans sällskap.

Klippan är avstängd under perioden 1 juni till 15 juli på grund av fågelhäckning.

Tidsåtgång: Lång heldag, ca 8-10 h

Kontakta oss för offert eller bokning!

Följ oss på

och få senaste nytt!

OM RESMÅLET

Lite fakta och användbara länkar om Vålådalen och Åreområdet

// LÄS MER

PACKLISTOR

Bra och detaljerade packlistor för vinter- och sommarturer

// LÄS MER

NYHETSBREV

// LÄS MER

 

-- SKF-kc - blå.jpg